Wie is het gezicht achter Brinx bier?


Het gezicht achter Brinx Bier.

 

Mijn naam is Arjan Brink, 35 jaar oud. 

Woonachtig in het mooie Schoonoord. 

Getrouwd en vader van twee prachtige kinderen. 

In het dagelijkse leven ben ik werkzaam in de zuivel.


Mijn grote hobby is het brouwen van bier. Hier houd ik mij al zo´n 10 jaar mee bezig. Deze hobby is een beetje uit de hand gelopen. 


Graag wil ik al mijn gebrouwen bieren met vele andere liefhebbers delen. 
Hoe het allemaal begonnen is...Altijd ben ik al een liefhebber geweest van speciaalbieren. Tijdens vakanties en uitjes worden dan ook regelmatig brouwerijen bezocht en natuurlijk de bieren geproefd. 
 
Ik ben begonnen met een 'kant en klaar bierbrouwpakket'. Om een keer te proberen. 
Dat was leuk en smaakte naar meer. Een kleine brouwinstallatie was daarna gauw gekocht. Ik werd steeds handiger met het bedenken van nieuwe recepten, een keer een ander soort hop proberen, ander gist, een beetje meer van dit en een beetje meer van dat.
Mijn vrouw en ik kochten een ander huis en daar was de ruimte om een klein brouwerijtje te maken. De ketels werden groter, het materiaal steeds professioneler en de kennis en kunde om bieren te brouwen groeide mee. Veel vrienden en familie proefden de verschillende soorten gebrouwen bieren en velen waren erg enthousiast. Dat was voor mij het moment dat ik mijn bier soorten met nog meer mensen wilde gaan delen. Er werd een plan gemaakt. Ingeschreven bij de kamer van koophandel, Brinx Bier werd geboren. Voor het logo heb ik mijn oom, grafisch ontwerper van het bureau AlbertsKleve, gevraagd. Ideeën werden uitgewerkt en ook de labels kregen vorm. Een grotere brouwerij was bereidt om mijn recepten te gaan brouwen. De eerste twee soorten bier werden bedacht en de recepten gemaakt en zo is het balletje aan het rollen gekomen. Meerdere horecazaken hebben we benaderd. De webshop werd gemaakt. Promotiemateriaal gedrukt.

 Een super spannend proces, want wat zal de buitenwereld ervan vinden.
 Ik ben erg benieuwd naar jullie bevindingen.

 

 Proost, dat het bier goed mag smaken!